Merhabalar
Dün ve bugün devreyle baya bir uraştım,birkaç test ve ölçm sonunda herşeyi hazırladım geriye sadece devreyi kutusuna toplamak kaldı,onuda bu hafta içi tamamlarım diye düşünüyorum.
Gelelim sonuçlara öncelikle söyleyeyimki devrenin orta frekansları gayet iyi beni etkiledi diyebilirim,baslar çok fazla dolgun değil yada ben basslarıda bir class a amfide olduğu gibi dolgun olmasını istiyorum sanırım.Ama buna ramen devre gerçekten yapılabilir yakalşık 40-50w bir amfi yapmak isteyenler bunu tercih edebilir.Bazı kaynaklarda devrenin 80w olduğu söylensede sanırım müzikal gücü 40-50w,benim ölçümlerimde max 40w,sağlıklı bir güç olarakta 16-20w diyebilirim.
Devreyle ilgili yaptığım birkaç hesap fotoğrafını çektiğim kağıtta mevcut.

buradad görülebileceği gibi,devreden 40w güç alınabilir gerekli giriş sinyalinde fakat bu durumda 1,6v luk offset ortaya çıkıyor

Bu gerilimde hoparlör için çok tehlikeli,tabi bu offset telafi edilebiliyor ama offseti 40-50mv'a çekebilmek için devrenin 1,6 küsür amper çekmesi gerekiyor,zaten 40w güç elde edebilmek içinde devre 950ma akım çekmekte.Bu arada bu ölçümler 1 khz 400mv sinüs giriş sinyali ile yapılmakta,müzik gücü birazdaha fazla olabilir.

Sağlıklı bir şekilde 16w elde edebilmek için devreden çekilen akımda 650ma,Devreden normal şartlarda 80mv giriş ile 240ma akım çekilmekte,yabancı forumlarda bazı kişiler class AB bazılarıda class B demiş amfiye benim düşüncem amfi class ab,ama class a ya kadar bias edilebilir amfi gerçekten güzel bir özellik.Ben amfiyi 100ma 'e bias etmeyi düşünüyorum denemelerimde ısının problem olmayacağını anladım soğutucular yeterli gelecek birazda ısınsın.

Buarada yine şahsi düşüncem girişteki transistörlerin bir birine birleştirilmemesi,ilk transistör giriş diğeride feedback için,iki transistörün çalışma akımları ve yükseltme faktörleri aynı değil bu yüzdende ısıl olarak birleştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum,sanırım her ikisinin aynı işi yapmadığını düşündüğü içindirki şemada iki transistörlerin HFE değerlerinin farklı olması önerilmiş.Complementary,diamond,dual differansiyel giriş katlarındaki transistörler ısıl olarak birleştirilmesi daha doğru olacak diye düşünüyorum (örnek olarak Krell KSA100/50,hirega 20w,F5 gibi amfilerin şemalarına bakılabilir).
maximum çıkışın osilaskop görünüşü