birgitay yazdı:Anladım . Ama tam anlamı ile şu devreyi çalıştıramadım ki..... 24db bu devre yani . Şöyle düşün mesela ben bunu elimdeki hoparlör mesela kasası ile 3,2 khz.te rezonansa giriyor..... Yani benim bundaki kastım şu ; Sahnede canlı müzik yaparken , olumsuz feedback'leri ortadan kaldırmamız laızm..... Ötmemesi için tasarlamak gerekiyor. Birde bu devreyi , Line Array serilerinde deneyip tamamen kaç khz'de keseceğimizi hangi mantığa göre yapmak lazım.... Yoksa bir kaç önceki mekâlede Onursal abinin dediği gibi , bir hoparlöre 1 metreden 1 khz sinyal verip onun sinüs grafiğini çıkartıp kaç khz'de bozulma var onu mu traşlamak gerekiyor ?
birgitay yazdı:Chf ekle ozaman Facebook hesabımı '' Facebook'taki Diyaudio sayfasında mı gördün ''..... Zira kasanın içindede bitirmişler adamlar. Pasif Crossover ama.... Bu işi şöyle değerlendiriyorum sanırım hepsi zincirleme olay.... İlk önce elindeki amplifkatörün hoparlörü beslemesi lazım , 2 yollu Crossover lazım. Zira çok çalışma yaptım hepsi üst seviye . '' Aktif bir hoparlörün içini kopyaledim daha kaliteli malzemeler ile yapacağım '' bunun devamında , bukadar kişi yan yana gelip iyi bir Monitör yada Linearray serisi bişey yapamadık. Hep Hi-fi....... Hom Audio üzerine....
birgitay yazdı:Evet....... Onursal abiyede çok teşekkürler ama , sanırım işin tekniği değil kullanım alanlarının hassasiyetini anlatmış. Ben şunu sorayım Onursal abiyi yakalamışken , Line Array serilerinde hoparlörler kesim frekansları nedir peki ? Belli bir sınırı var mı ? Çünkü dış sahneye bakacağınan Fullrange gibi çalışıyorlar. Buna göre , Monitör için birşey yapacaksak , ötmemesi için sen neyi referens alırdın abi ?Kasa vede Hoparlör tedariğinden vazgeçtim artık
Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir