birgitay yazdı:Bu formüle göre , benim devrenin lp kısımı 2134khz. çıkıyor. Vede Hp. kısımdan sonra 4 opamp ilave edildiği için sanırım onlarda bölücü olarak 531hz çıkıyor yanlışmı hesapladım yoksa ?
birgitay yazdı:Tamam ama , bu opampın eğimi değiştirmesi işte denildiği gibi ben yanlış mı anladım ? Eğer öyle ise ilk girişteki Opamp devresi yüksek frekans üretiyor... Ki Eq'dan ilk opamptan sonra kesim frekansı 4khz ise , ondan sonra devam eden 4 opamp 2 khz. düşürüyor aradaki her opamp 500hz kıyım mı yapıyor ? Dolayısı ile öyle 4 opamp kullanacaksam ozaman tek copamp kullanır direnç vede kondansatör ile değer değiştirerek aynı frekansı yakalarım ?
birgitay yazdı:Evet fark ettim .... O zaman şöyle desek ben bu devrede lp filtreyi direk Multisim'de mi direnç vede kondansatör değiştirerek yapayım yada formüle göre mi daha mantıklı ?
birgitay yazdı:Formüle göre direnç değeri girip olası bir hesabı tutturmak zor...... O yüzden similatörde başka direnç değerine göre yapılmalı. Bunun amacı Monütör'lerdeki mikrofon feedbackini yok etmek....
birgitay yazdı:İsis'te çizeyim dedim devreyi çizdim enerjide verdim bir halt olduğu yokYada ben tam çözemedim ?
Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir