Sorum 1 : 2 Yollu Crossover yapmak istiyorum. Devre Şemasını Çıkarmak için https://www.diyaudioandvideo.com/Calcul ... Crossover/
Bu linke giriyorum Fakat nereye hangi değeri gireceğimi bilmiyorum. Ve 8 Çeşit Crossover devresi var. Butterworh, Solen , Linkwirtz vs vs Bunlardan hangini seçeceğimi bilmiyorum. Birde 1st 2nd .... 6st gibi seçenek var Bunlar arasındaki fark ne kalitemi yani. Şuan Elimdeki hoparlörler ikiside 8 Ohm Tiz Hoparlörüm König K-44B 1.5kHz - 20kHz Frekans ARalığında Çalışıyor. Bas Hoparlörüm İse 45-3500 Hz Aralığında Çalışıyor. Bu değerler Fabrikasyon değerlerdir. Şimdi Ben Bu değerlerden hangisini Kaçıncı dereceden crossover devresine yazacam yalvarırım yardım edin.
Sorum 2 : Diyelimki bir şekilde kendi hoparlörümün frekans değerlerini kendim ölçtüm ve alttaki gibi bir grafik çıktı. Bu grafik nasıl okunur.
yani benim hoparlörümün değeri kaç frekans arasında. ( Grafik temsili olarak netten bulundu)

Bu konularda bana yardımcı olursanız özellikle 1. soruyu detaylı cevaplarsanız Bütün dualarım sizinle olacaktır. Allah şimdidien razı olsun.
Bu arada müzisyenim açık havada kullanacagım. rastgele bir kabine takacagım bu hoparlörleri. tamam orjınal kabınıyle bır kesınlıkle olmaz degerler olculmelı haklısınız ama en azından crossover dogru olsun istiyorum.