Hayal kırıklığına lüzum yok.. Zaaten kırılan hayallerin tamiri de yapılabilir...

Bir amfinin içinin boş olması bir şey ifade etmez.Dolu olan amfiler de zaten ek özelliklerden dolayıdır... Öncelikle piyasada bulunan ikinci el eski üretim olsun yeni üretim amfi olsun;üzerlerindeki kişisel kullanım kolaylığı sağlayan ek özellikler ve yeni dizaynlar ile beğenme seçenekleri bollaşmakta. Amfi seçerken teknik değerleri olan elektriksel değer datasheet' lerine bakmamız önemlidir. Yani amfiler gelişigüzel atmasyon bilgiler ile yapılmazlar.Belli standart formüller ve bilimin ışığında hazırlanırlar.. Bilim ve ilim de zaten; olaylara çok yönlü açılardan bakıp çözüm yolları üretmektir.. Kullandığınız hoparlör kabini(Wharfedale Diamond 8.4 ) bas frekans bölgesinde(50-150 hz) 6-7 desibel artma görülen bir kabindir. Yani baslar kulağa hafif artmış olarak gelir. Tüm frekans bölgesinde iyi bir dinleti verir..
Benim bu işlere merakım 1990 lı yıllarda kendini gösterdi...Düz lise yıllarımda okula 741 op-amp entegresini götürüp masanın üzerine koyup hayran hayran bakmışlığım da olmuştur.. O zamanlar bir çok kasetçi dükkanı vardı ve dükkana girdiğimde Bu tam otomotik deck kasetçalarlar ,amfiler,cd çalarlara baktıkça merak ilerleme gösterdi...O müzik setlerinden çıkan orjinal sesleri duydukça çok mutlu oluyordum... Ve sonra el arabasında hurdaya çıkarılmış bir JVC TDW-203 deck kaset çalar görünce ona aşık oldum..Düşünsenize koskoca yüksek teknoloji ürünü elektronik bir cihaz üç tekerlekli ahşap bir el arabasında satılıyor..Zar zor elimde 20TL vardı ve onu aldım...içini açtığımda ulan bu ne teknoloji dedim ve arızaları daha bu işlerde uzman olmadan o küçük yaşlarda bulmuş ve arızaları gidermiştim.. Halen de o kasetçalar deck bende ve çalışmakta...Tabi üzerinde kulaklık girişi vardı ama kulaklığın volüm ayarı yoktu ; onu da tuttum bu kadar yıldan sonra taktım.. Bir gün farklı zamanın birinde eski bir kitapçıda Eren Başaran imzalı(1981) "Ses frekans tekniği" kitabını görünce ona da aşık oldum.Son sayfalarındaki Reverbasyon entegresi olan Philips firmasının çıkardığı TDA 1022 BBD DELAY entegresininin devresini de yapmaya çalışmıştım....Ama içindekileri zar zor çözebildim..İşte tecrübe ve bilgi eksikliği... Tabi 90 lı yıllarda aynı zamanda bir müzik enstrumanı da çalıyordum...Tamir ettiğim kaset deck'i bir ileri sardım bir geri sardım; müzik kulağımı da geliştirdim bu arada.

Sanatçılarımızın kasetlerini dinleye dinleye... Bi baktım ki kasetçaların hız ayarı bozulmuş..Tuttum onuda düzelttim...Kasetçaların dili olsa idi teşekkür edecekti nerdeyse yani...
