seslendirme ile HI-FI bir değil ki abi.
lambalı ampli kullanıp beslemesi SS diode ile yapılmış; vakumlu diode göre farkını anlamalı iken insan.
analog basleme ile SMPS besleme arasında elbette fark var.çok rahat en başta detay, gürültü. bir analog sinyal de iki nokta arasında ki değer sonsuz.kaldı ki analog besleme ve analog plak. dijital CD ve 0-1 datum SMPS besleme. Class-H veya genel olarak PWM mantığında çalışan çıkış katında anahtarlama gürültüsü, detay eksikliği diğer yandan transistorlerin min. ve max. çalışma değerlerinde ısı harcamasının düşüklüğü, ağırlıkların hafiflemesi gibi cazipler. cazip tarafı seslendirme sistemleri için yüksek güçlü ampliler ve kolonlar mevcut. onlar için sistemin problemsiz yanmadan zart zurt olmadan kullanılması.önemli nokta bu. ses kalitesine önem verenin derdi ise başka...
seslendirme piyasasında hala Crown, Digam gibi PWM mantığında çalışan amplilere karşı önyargı var. bilemiyorum yani.
AB sınıfı ile ClasH topoloji tamamıyle farklı yapı diye biliyorum. sinyal girişi ve beslemeden itibaren bir benzerlik göremedim çünkü.
hazır SMPS ile oto amplisi mi yoksa hangi ampliyi çalıştıracağız? ampli kitleri mi var? 50W smps çinya, OEM malı ise tabi ki sallama olur. Bol bol LOW esr kon. kullanılan SMPS beslmelerde; 18V veren bir ne olduğunu çözemediğim smps modüller de beryl ve dengi kon. kullanılıyordu.