öncelikle böyle bir ortamın varlığını ve devamını sağlayan herkese teşekkürler.
serde elektronik eğitimi var, mamafih yıllardır böyle bir DIY cihaz toplamamıştım. biraz körelmişim. bir sorunum var ve görüşlerinizi almak isterim.

şemalı cihazı getirdim, kurdum, gayet iyi çalışıyor. kitin orijinali budur:
elbette kıytırık çin lambasını değiştirdim, yetine 1965 nos Siemens bir lamba taktım, özellikle sahne düzeldi, tiz performansı iyileşti vs.. elbette bir kutu lazımdı, çizdim, lazerde kestirdim, kıvırttırdım, kasayı siyaha boyattım, ön yüzü anodize ettirdim vs... bununla da kalmadım, bir dörtlü giriş seçici ve uzaktan kumanda ile biraz nostaljik görünsün diye analog vu-metre de ekledim. bunları muhtelif aralıklarla ebay, aliexpress, partexpress gibi sitelerden getirttim.cihazın son halinin resmini photobucket 'in kullanımını değiştirmesi dolayısıyla şimdilik paylaşamıyorum, bir yerlerde yeni hesap açmak için araştırıyorum, bu konudaki tavsiyenize de açığım.
asıl sorun şu ki , hoperlörlerden belli belirsiz yüksek frekanslı bir çınlama, aynı kulak çınlaması gibi, tahminen bir osilasyon çınlaması duyuyorum. topraklamayı, sistem referans noktalarını , hat parazit filtresini vb kontrol edip tahminimce girişim yapabilecek her türlü noktanın önlemini almış olmama rağmen bunu engellemeyi başaramadım. lamba mikrofonik değil, test ettim, ne olur olmaz başka lambalarla da denedim, aynı sorunu yaşadım. ek bilgi: yukarıdaki şemada iki farklı besleme var, ben sistemi 2x26 volt troid trafo ile besliyorum, aynı trafodan ikinci bir sekonder uç ile de 9 volt lamba flaman beslemesi yapıyorum.
sebebi ve çözümü hakkında fikri olan var mıdır?
saygılar