Elektrik Hattındaki Çıtlamalar.

Serbest Kürsü » Ondan bundan şundan...

Elektrik Hattındaki Çıtlamalar.

Okunmamış iletigönderen Zagor » 05 Oca 2011, 00:53

' Merhabalar. Çoğu kişide gördüğüm ve şu an benim de malesef ki sahip olduğum bir sorundan bahsetmek istiyorum. Diğer elektronik eşyaların açılıp kapanması sırasında çektiği ani akımdan dolayı, ses sistemimizde oluşan çıtırdamalar beni acayip derecede rahatsız ediyor. Evdeki bütün cihazlar sabit olsa bile apartmandan dolayı sürekli seste çat-çut-çıt sesi duyuyorum. Bundan nasıl kurtulabiliriz acaba ? 220 vac girişine besleme devresine benzer bir devre tasarlasak kurtulamaz mıyız bu seslerden ? Değerli fikirlerinizi öğrenmek ve uygun birşey olursa hemen yapmak istiyorum. Teşekkürler,Kolay gelsin.
Mazeretim var, asabiyim ben.
Kullanıcı avatarı
Zagor
DIY Audio Fanatiği
 
İleti: 110
Kayıt: 04 Haz 2009, 17:04
İl: Antalya


Ynt: Elektrik Hattındaki Çıtlamalar.

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 05 Oca 2011, 11:55

Merhabalar.

Konuyla ilgili tavsiyem. Öncelikle Teknosa yada benzeri bir mağazaya gidin ve AV cihazlar için satılan bir gurup priz alın. Mümkünse en pahalısını. Bu gurup pirizin üzerinde, genel olarak şebekeden gelecek yüksek voltajlara karşı koruma sağladığı yazar. İyi lerinde her bir cihazı takacağınız yerlerde belirtilmiştir. Butiplerde bağlayacağınız cihazların çekeceği güçlere uygun olarak şebeke filtreleri de vardır. Büyük ihtimalle sorunu çözer. Tekrarlıyorum ucuz olanları iş görmez.

Buna ek olrak, gurup pirizin önüne birde izolasyon trafosu bağlayabilirsiniz. Sisteminizi tam güzence altına alacaktır. Bu trafo 220v girer, 220v çıkar. Topraklama hattıyla ilgili bir sıkıntı yüzünden sistemin zarar görmrsini engeller.

Hala sıkıntı devam ederse.

Dahaçok bilgisayarlar için kullanılan UPS kullanmak gerek. UPS in online olması ve tam sinüs çıkışlı olması gerekli. Yani şebekeyi kullanıyor fakat kendi yapısında ayrı bir 220v üretiyor demek. Bu özelliklere sahip en küçük güçtekini alıp kullanırsanız sorun kesin çözülmüş olur diyebilirim. APC marka tavsiye ederim.

Keyifli dinlemeler.
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 455
Kayıt: 22 Şub 2007, 15:49
Konum: istanbul

Ynt: Elektrik Hattındaki Çıtlamalar.

Okunmamış iletigönderen Zagor » 05 Oca 2011, 22:18

' Tavsiyeleriniz için teşekkürler Ersoy Bey. Priz ve ups işi benimde kafamdan geçmişti.

Monsterın prizlerine falan bakmıştım ama sonradan pek aklıma yatmadı. Çoğunun içinde sadece bir emi filtresi oluyor. Onu zaten amfimde kullanıyorum diye önemsememiştim ama dediğiniz gibi pahalı ürünlerinde farklı komponentler varsa bilemiyorum.

Ups düşüncesini düşünmeye başlamıştım ki forumlarda ve bazı bilgi paylaşımı yapan yerlerde araştırdığıma göre bilgisayar için kullanılan upsler ''sese'' fazlaca bir olumsuz etki yaratıyormuş...

Hat trafosu hakkında da hiçbir bilgim yok. Nedir ne değildir bilemiyorum.

Bunların dışında diy olarak yapabileceğimiz bir müdahele yada bir araç mümkün mü ?
Mazeretim var, asabiyim ben.
Kullanıcı avatarı
Zagor
DIY Audio Fanatiği
 
İleti: 110
Kayıt: 04 Haz 2009, 17:04
İl: Antalya


Serbest Kürsü


 


  • Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti
  • Elektrik ile şaka...
    gönderen Kapibara » 11 Haz 2013, 00:22
    1 Cevaplar
    806 Gösterim
    Son ileti gönderen hamist Son iletiyi göster
    11 Haz 2013, 00:29

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir