Rock, hard rock ve trash metal dinlemeyi severim, odyofil ve guru arkadaşlar kızacak belki ama test kaydı dinlemek bana biraz boş geliyor

Bir sistemin kalitesini ölçmek için vasat bir sistemde bile audio işinden anlamayan birini büyüleyebilecek çok kaliteli ve detaylı kayıtlar yerine dinlediğim müzik türünün kaydıyla deneme yapıp en iyi sonucu alacağım sistemin peşinden koşmak daha mantıklı geliyor. Şu sıralar sistemi taksimden kazayla 10 liraya aldığım Metallica'nın Master Of Puppets lp'sinin amerikan baskısı ve bir arkadaşımdan hediye gelen Barış Manço'nun 2023 lp'si ile zorlamaktayım, ve her iki kayıt da gerçekten tatmin edici, bir de Metallica'nın son albümü Death Megnetic'i dinliyorum CD olarak, bu cd ile ilgili birçok şey yazılıp çizilmiş kayıt seviyesi biraz yüksek piklerde cızırtı yapıyor gibi, gerçekten de elimdeki 3 farklı DVD player ve dededen kalma Marantz cd çalarda sonuç berbattı ama gariptir yine dededen kalma ('94 model) Sony CDP-315'te (kesinlikle hi-end sayılabilecek bir ürün filan değildir) hiç problemsiz mükemmel bant genişliğiyle dinledim, evet seviye yüksek tutulmuş, ama kayıt kalitesi mükemmel ötesi gerçekten, yüksek bant genişliği ve seviye muazzam detay katmış kayıda, aynı dertten muzdarip arkadaşlar mevcutsa kendilerine iyi bir cd çalar almalarını, ve ardından anfilerinin "pure direct," "source direct" vs. tarzı ton kontrolü devre dışı bırakan nekadar sviçi varsa kullanmalarını tavsiye ediyorum, böyle bir müzik tarzında flat eq düzeninde bukadar detayı her cd'de yakalamak mümkün olmuyor.