Müzik zevkleri ve odyofil yaklaşım......

Test ve Müzik Kayıtları » Her türlü odyofil kayıt hakkında bilgi, haber ve değerlendirmeler..

Ne tür müzikler dinlersiniz?

Klasik/Opera
5
11%
Caz/Vokal
6
13%
Pop (Türkçe/Yabancı)
4
9%
Rock (Türkçe/Yabancı)
7
15%
Latin/Flamenko
4
9%
New Age
3
6%
Film Müzikleri
5
11%
Geleneksel Türk Müzikleri (THM, TSM)
6
13%
Etnik Müzik
0
Oy yok
Diğer
7
15%

Toplam oy : 47

Cevap: Müzik zevkleri ve odyofil yaklaşım......

Yeni iletigönderen TDA7294 » 10 Kasım 2008, 23:27

Film müzkleri de bence çok genel olur gibime geliyor.
Kapibara yazdı:Diğerin içinden bir tane film müzikleri şıkkı çıkabilir mesela.
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak-Aksaray
Meslek: Öğrenci

Reklamlar

Yeni iletigönderen drhardware » 12 Kasım 2008, 19:01

Yaw.. Bu forum işlerinden anlayamadım gitti!
İki seçenek daha ekleyecem diye kullanılmış oyları sildik netekim...
:(
Pardon!
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

İl: Ankara

Yeni iletigönderen Hazar » 12 Kasım 2008, 19:19

Oyları geri getireceğim, panik yok.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Grubu için tıklayın.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İl: İstanbul
Meslek: Yazılım Uzmanı

Yeni iletigönderen fixxxxxer » 18 Ocak 2009, 18:49

Rock, hard rock ve trash metal dinlemeyi severim, odyofil ve guru arkadaşlar kızacak belki ama test kaydı dinlemek bana biraz boş geliyor ;) Bir sistemin kalitesini ölçmek için vasat bir sistemde bile audio işinden anlamayan birini büyüleyebilecek çok kaliteli ve detaylı kayıtlar yerine dinlediğim müzik türünün kaydıyla deneme yapıp en iyi sonucu alacağım sistemin peşinden koşmak daha mantıklı geliyor. Şu sıralar sistemi taksimden kazayla 10 liraya aldığım Metallica'nın Master Of Puppets lp'sinin amerikan baskısı ve bir arkadaşımdan hediye gelen Barış Manço'nun 2023 lp'si ile zorlamaktayım, ve her iki kayıt da gerçekten tatmin edici, bir de Metallica'nın son albümü Death Megnetic'i dinliyorum CD olarak, bu cd ile ilgili birçok şey yazılıp çizilmiş kayıt seviyesi biraz yüksek piklerde cızırtı yapıyor gibi, gerçekten de elimdeki 3 farklı DVD player ve dededen kalma Marantz cd çalarda sonuç berbattı ama gariptir yine dededen kalma ('94 model) Sony CDP-315'te (kesinlikle hi-end sayılabilecek bir ürün filan değildir) hiç problemsiz mükemmel bant genişliğiyle dinledim, evet seviye yüksek tutulmuş, ama kayıt kalitesi mükemmel ötesi gerçekten, yüksek bant genişliği ve seviye muazzam detay katmış kayıda, aynı dertten muzdarip arkadaşlar mevcutsa kendilerine iyi bir cd çalar almalarını, ve ardından anfilerinin "pure direct," "source direct" vs. tarzı ton kontrolü devre dışı bırakan nekadar sviçi varsa kullanmalarını tavsiye ediyorum, böyle bir müzik tarzında flat eq düzeninde bukadar detayı her cd'de yakalamak mümkün olmuyor.
Kullanıcı avatarı
fixxxxxer
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Öğrenci

Yeni iletigönderen djmalan » 12 Ağustos 2009, 03:00

Bir sürü gereksiz şey yazmışım ,o yüzden değiştirdim.Kaydı düzgün olsun da ne olduğu önemli değil herşeyi dinlerim ,yerli yabancı ,geleneksel ,popüler,klasik... :lol:
Kullanıcı avatarı
djmalan
DIY Audio Fanatiği

İl: ANKARA_ANTALYA

Önceki

Test ve Müzik Kayıtları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir