Aracımda ki ses sorunsalı

Hoparlörler » Tweeter(tiz), mid-range(orta sesler), woofer ve subwoofer'lar hakkındaki tüm soru(n)lar

Aracımda ki ses sorunsalı

Okunmamış iletigönderen aurora » 07 Ağu 2016, 23:55

Merhaba,

Öncelikle foruma yeni üye oldum, böyle bir forum ortamının olması beni mutlu etti, lafı uzatmadan siz değerli arkadaşlarımdan bir takım yardımlar isteyeceğim.

Aracımda orijinal BOSE müzik sistemin var, bu sistem ön 2 tiz ünitesi, ön 2 mid bass drive, ön center. Bunlar ön bölümde olan ve BOSE amp cihazıma aktif olarak bağlanmış hoparlörler. Arka kısım ise 2 tiz ve 2 mid bass olarak köprülü bir şekilde amp. cihazıma gidiyor. Köprülü derken sol tiz ve mid bass 1 kanal, sağ tiz ve mid bass bir kanal olmak üzere amp. cihazıma ulaşıyor. Önlerde tamamen bağımsız bir durum söz konusu. Subwoofer ise stepne ortasında aktif ama booster üzerinden yine amp. üniteme ulaşıyor.

Kaynak ise yine booster üzerinden HI-LEVEL olarak 4 hoparlör çıkış kablosu ile amp. cihazıma ses iletiyor. Umarım buraya kadar anlata bilmişimdir.

Geçen hafta amp. cihazım bozuldu ve bende sistemi upgrade etmeye karar verdim ve 8 kanal, MATCH PP82 DSP amp ünitesini alarak aynı eski bağlantılarımın olduğu gibi sisteme entegre ettim. Lakin eski 8" BOSE woofer ünitem yetersiz kaldığı için yerine FOCAL accsess 25a1 model bir woofer aldım, lakin bu woofer için nasıl kabin yapacağım hiç bir bilgim yok, içi neyle kaplanır, litre değerleri, hafif bir kabin istiyorum (MDF?, Sunta), portlu, portsuz? gibi bilgilere ihtiyacım var..

Unutmadan ön tiz ünitelerimi 25 dk dinledikten sonra ses kesme yapıyordu bende dsp üzerinden ilgili tizlerin db oranları düşürdüm ama bu seferde arka kapılardı ünitelerin sesleri baskın olmaya başladı. Ne kadar time veya açı ayarları ile uğraştıysam istediğim sesi bir türlü alamadım.

Zaten eski BOSE amp varken de tiz sesler birbirine karışır beni mutsuz ederdi acaba öndeki tiz ünitelerini değiştirsemmi? ama arkada da tiz üniteleri olduğundan bu sefer ses iyice karışır mı?.

Gelelim mid ünitelerine, DSP üzerinden audiotec fischer mühendislerinin full denen yani 3 farklı seçeneğim var, FULL, MID, HIGH, full olanı seçiyorum, bu seçmemdeki gaye sub frekanslarının dışında gerekli olan tok bass seslerin sub frekansları çalışmazken ortaya çıkarmak ama bu seferde yüksek seste kırılmalar alıyorum. Sizce kapılar 2 yollu olduğundan midbass frekansımın ne olması gerekli, BOSE firmasına yazmama rağmen kapılardaki driverların bana teknik bilgilerini vermediler?.

Genel olarak sorularım

Tiz ünitelerini değiştireyimmi?
Woofer için nasıl bir kabin yapabilirim,
Arka kapıları komple iptal edip öne daha kaliteli bir komponent bağlasam daha mı iyi olur gibi garip sorumlarım var...

Teşekkürler.
aurora
Yeni Üye
 
İleti: 1
Kayıt: 07 Ağu 2016, 23:25
İl: istanbul


Hoparlörler


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir