Dizustu bilgisayar ve dip gurultusu

Güç Kaynakları » Ses devrelerinde kullanılan komponentler kadar, güç kaynağının kalitesi de önemlidir. Güç kaynakları hakkındaki soru(n)lar

Dizustu bilgisayar ve dip gurultusu

Okunmamış iletigönderen ekrem3457 » 09 May 2014, 23:30

Arkadaslar dizustunde film seyrederken sarj adaptorunu takinca cok fazla dip gurultusu yapiyor,sarj aletini cikarinca hicbirsey yok.Normalde pilin regule yapmasi gerekmiyormu,acaba adaptoru acip cikisa birkac kondansator atsam fark edermi.?
Kullanıcı avatarı
ekrem3457
DIY Audio Fanatiği
 
İleti: 173
Kayıt: 21 Arl 2011, 18:55
İl: istanbul


Ynt: Dizustu bilgisayar ve dip gurultusu

Okunmamış iletigönderen Bedri® » 10 May 2014, 00:06

Bildiğim kadarıyla smps adaptörlerindeki çıkış kondansatörleri hesaplanıyor. Belli değerlerde olması ve esr değerinin de iyi olması gerekiyor. Böyle bir girişimde bulunmadan önce bu konuda bir araştırma yaparsanız iyi olabilir. Yaptığım bir smps devresinin araştırma aşamasında, çıkış kondansatörünün değerinin büyük olmasının hızlı diyotların çalışma prensibi ile örtüşmediğini okumuştum. Bizzat ta araba amlifikatörlerinin smps katlarında da büyük kapasiteli kondansatör görmediğimi söyleyebilirim. Büyük bir amplifikatörde en yüksek olarak 6800µF görmüştüm diye hatırlıyorum. Birde kapalı ambalajın açılması soğutma problemine neden olabilir mi diye de aklıma soru geldi. Benimki sadece hobi amaçlı bir uğraşı olup bu işin kitabını bilmeden söylenen sözler olduğu için işin ehli olanların sözlerini de bekleyebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Bedri®
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 286
Kayıt: 30 Eyl 2010, 10:24
İl: Sakarya
Meslek: Resim Öğretmeni


Güç Kaynakları


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir