Audiophile 192 var bende de, PC'den ayarlıyorum sesini.
VT1720 kontrolcü üzerinde volümün nereden kontrol edilebileceği seçilebiliyor. Kullanılan DAC'da (AK4358) özellikler arasında "Channel Independent Digital Attenuator with soft-transition (3 Speed mode)" gözüküyor ki, buradan volüm kontrolünün digital domain'de değil de, DAC üzerindeki PGA'da halledildiği sonucuna ulaştım. Bundan %100 emin değilim, teyit etmedim ancak böyle olması gerekiyor.
http://www.akm.com/akm/en/product/datas ... o=AK4358VQSizin kartta da yüksek ihtimal böyledir. PGA üzerinden ayarlanan volümde dijital kayıp yok, dolayısıyla kullanılabilir gönül rahatlığı ile.
Ancak..
Windows kullanıyorsanız, Windows'un volüm kontrolünün, ses kartının kendi volüm kontrolünden (kurduğunuz sürücü görev çubuğuna simge eklemiştir Delta diye, oradaki kontrolden bahsediyorum) bağımsız işlediğini farketmişsinizdir. Windowsun kontrolü software mixer üzerinde yapılıyor, daha ses kartına gitmeden Windows kendi kısıyor yani.
Bu sebepten dolayı Foobar2000 tarzı bir müzik çalar + ASIO output plugini ile Windowsun ses kontrolünü bypass ederek kullanım tavsiye ediliyor.