hocam ellenize sağlık ama:
portlu kabinlerde ve bandpass kabinlerde bizim istediğimiz ekstra db olduğundan akortladığımız frekansta lineer bir frakans cevabı yerine yaklaşık 6db lik bir artıştır yani
bu şekilde olması gerekli değil midir bu JBL G5-12 nin orjinal kabin hesabının ve TSP leri girilerek aynı proğramda (bass box 6 programında da hesaplanmışve aynı eğri alınmıştır)frekans cevabıdır.
Her ihtimale karşı pioneer tsw256f ve hertz es 300 wooferlarıyla da orjinal fabrika kutu hesapları ve TSP leriyle de aynı sonucu aldım yanı akort frekansında fazladan yaklaşık 6 db lik cevap ki bunun sizin diğer eğride açıkladığınız fazladan duyulan kontrolsüz sesle ilgisi olmadığı aksine kontrollu oluşturulmuş bir akort frekansı olduğu kanaatindeyim ben de portlu kabin hesabımı yaperkan buna göre yaptım.Aynı şekilde band pass cevbı da bu şekilde çıktı, bu arada dediğim gibi orjinal litre hesabı baz alınarak ve doğru TSP ler girilerek yapıldı
o yüzden eğer hatam yoksa arkadaşların portlu kabin ve ya bandpass kabin yaparken aynı eğrileri yakalayacak portlar ve hacimler yakalaması taraftarıyım
tşk