Arkadaşlar prof seri kulaklıklar için birşey söyleyemem kulaklığı mobil müzik dinlemekt dışında kullanmıyorum, mobil müzik için de sony'nin nw-e002'si ile beraber gelen ve piyasada ayrıca bulamadığım mdr-e808 modeli kulaklığı kullanıyorum. Ipod'un orijinal kulaklıklarından tutun sennheiser cx serisine, philips'in şekilli şemalli bilmemkaç desibel kulaklıklarına kadar birsürü kulaklık denedim bu kulaklıktan vazgeçemedim. Doğubanktan spot alındığından şansa japon malı denk gelmişti kulaklık da mp3 player da, bu nedenden midir bilmiyorum ancak 8 senelik sony discman'imde saydığım diğer bütün kulaklıklar çıkan sesi kaldıramayıp piklerde çatırt cızırt şeklinde saçma sapan sesler çıkardılar, sony ise kulağın içinde plastik kasasıyla beraber sallanarak alt frekansları rahatlıkla aktarıyor, kaç desibel veya kaç mw çıkış gücü var veya frekans eğrisi nedir bilmiyorum ancak metallica'nın one'ında tarmpetlerde gözünüzü kırpmanıza, davul soloda kulak memelerinizin titremesine neden olacak kadar güçlü ancak bir okadar da temiz çalıyor, limitlerini zorlamak için çıkış seviyesi zaten yüksek discman'imden de yüksek 14 senelik sony cdp-315 modeli cd çaların kulaklık çıkışına taktım ve kayıt seviyesi standart audio cd'lerden bir hayli yüksek olan ve mid-fi sayılabilecek cd-dvd oynatıcılarda piklerde cızırtı yapan metallica'nın son albümü death magnetic'de bile bana mısın demedi, artık başka kulaklık kullanamam gibi geliyor, ayrıca satılmadığından da bozulacak diye üstüne titriyorum, kullanmayayım bir kenarda ara sıra keyfini sürmek için dursun diyorum, başka kulaklık da keyif vermiyor. Elinde olan arkadaşlar varsa satın almaya hazırım

(japon malı olmak kaydı ile, japon malı olanlar altın kaplama jaklı ve tekdamar görünümünde silikon kablolu, çin malları yapışık çift kablo ve beyaz standart jak, kötü değil ama o ayarda çok sony var piyasada...)