İlk proje; LM3886 Gain Clone

Projelerimiz » DIY Audio Türkiye ekibi tarafından geliştirilen projeler.

08.08.2007 tarihinde mehmet-salih yazdı:

Yeni mesajgönderen Yorum Robotu » 12 Haziran 2008, 22:28

ustad bu mesajı yazdıgımda yeni üye olmuştum ama bir türlü aktvasyon maili gelmemişti o yüzde buraya yazmak zorunda kaldım kusura bakmayın(ama şimdi foruma giriş yapabiliyorum sizlerin sayesinde) tavsiyen için sagol herkese kolay gelsin...
Yorum Robotu

Reklamlar

06.08.2007 tarihinde Dr.Hardware yazdı:

Mehmet Salih dostum,

Öncelikle "tamirci hasan ın sitesindekini yaptım" demişsin. Tamirci Hasan'ın bir sitesi olduğunu öğrenmiş olduk böylece. Ama o sitedeki versiyondan haberim yoktu doğrusu.
Neyse aynı devreyse (veya farklıysa da) girişlerini paralel bağlayıp her birinin çıkışına 0,1ohm 5W lık taş direnç bağlayıp birleştirmen lazım yani paralel bağlaman gerekir. Faz tersleyip köprü bağlarsan yük 2 ohma düşeceğinden sorun yaşanır. Ama paralel bağlarsan 4 ohm yük için +/- 35v beslemeyle yaklaşık 150W RMS güç alırsın. Bu da sanırım yeter. Aslında devre bu haliyle subwooferler için oldukça uygun. Çünkü bass bost geri beslemesi var. Tamirci Hasan'ın sitesindekindeki var mı bilmem.
Neyse, forum kısmımızda benim dizaynım olan bir subwoofer filtresi ve bass boost devresi var onu uygulayıp girişleri dediğim gibi paralelllersen iyi sonuç alırsın.
Bu tür konuları forum kısmında tartışmamız gerekiyor.
Kolay gelsin.
Yorum Robotu

12.07.2007 tarihinde Dr.Hardware yazdı:

Sevgili dostum,
Sesin en yalın hali, aradaki elemanları minimuma indirgemekle mümkündür.
Doğal olarak bizim gibi sesin yalın halini sevenler olabileceği gibi, renkli, tonlu sevenlerde bulunabilir. Bu bir zevk meselesidir.
Devremizde aslında bir ton düzeltmesi daha doğrusu bass booster var. Ancak doğal olarak araya bir ton kontrolu eklenebilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu, onun da aynı kalitede olmasını sağlamaktır.
http://sound.westhost.com/project97.htm
Şu linkteki preamplifikatör projesi, ton kontrol fonksiyonu da içerdiğinden sanırım ihtiyacınıza cevap verecektir.
Tavsiyem önce devreyi yapıp PC çıkışına bağlayıp dinlemeniz. Ancak PC ses kartının da ton kontrol özelliği olduğunu unutmayın. Aslında bu, ekstra bir ton kontrolu gereksiz kılıyor.
Diğer yandan on-board bir ses kartıyla bu sistemi denemenizi asla tavsiye etmem.
Kolay gelsin.
Yorum Robotu

15.04.2008 tarihinde DENİZ yazdı:

Slm.çalışmalarınızı tebrik edrim,kaliteli sistemlere deyinmişsiniz.Bana öyle bir crossover devresi lazım ki 50Hz den üzerini vermesin(sade derin bas yani).20---50Hz arası.iyi çalışmalar.
Yorum Robotu

13.07.2007 tarihinde e154 yazdı:

teşekkür. peki entegreler için bişey diyemiyecekmisiniz.
Yorum Robotu

13.07.2007 tarihinde Dr.Hardware yazdı:

Dostum yapıp denersin, "hi-fi" philips hoparlörlerine de takar bakarsın ton kontrol gerekip gerekmediğine karar verirsin.
Diğer yandan entergreler konusunda fikrimi söyledim. Bu tür malzemeleri yerli kaynaklardan almam. Hatta Hazar'ın Avustralya'dan getirttiklerinden bile şüphelenip kendisine söyledim.
Neyse tavsiyem farnell den getirtmen.
Kolay gelsin.
Yorum Robotu

Reklamlar

05.08.2007 tarihinde mehmet salih yazdı:

slm kardeşler ben bu devrenin tamirci hasan'ın sitesinde mevcut olanından iki adet yan yana birleştirip yaptım. devre beslemesi 2x33vdc verdim. ve büyük bir sogutucu ve fan bagladım. http://www.kangurum.com.tr/images/1132/ ... _small.jpg linkdeki kamosonic oto hoparlörü bagladım. ve devreye pc'den ses verdim. devreden çıkan sesi duyan geldi ve bu ses bu küçük devreden mi çıkıyor dedi. devre son seste bile hiç bozma yapmıyor.pc ses çıkışı 10board oldugu halde birde ses kardı olsa düşünün artık. arkadaşlar sizden bir ricam olcak bende http://www.audioallies.com/images/Pioneer/TSW306DVC.jpg linkdeki pioneer subwoofer'den var. ben bu devreyi bu woofer'e bagladım gerçekten güzel ses aldım. ve devreden iki adet yaptıgım için girişe bir faz tersleyici kaysam ve çıkışlarıda pioneer'e baglasam daha saglıklı ses alabilirmiyim.ve girişine nasıl bir subwoofer devresi yapmam gerekir. yardımcı olursanız sevinirim. herkese şimdide kolay gelsin...
Yorum Robotu

Cevap: İlk proje; LM3886 Gain Clone

Yeni mesajgönderen mehmet-salih » 25 Ocak 2009, 01:35

arkadaşlar bu lm3886tf yada t maksimum kaç volt ile besleniyor. acaba 40vcd versem bir zararı olurmu. datasheet'inde +- 35vdc görebildim en yüksek. acaba n +- 40vdc'de çalıştıran arkadaş varmı ?
mehmet-salih
DIY Audio Fanatiği

İl: GÖLHİSAR/BURDUR
Meslek: ögrenci

Yeni mesajgönderen e_cag » 25 Ocak 2009, 03:14

Veri sayfası maksimum 84V (+-40V) diyor ama özellikle TF kılıfının ısı transferi de nispeten kötü olduğundan +-40V ile çalıştırdığınızda, bir de hoparlörlerin empedansı 8 ohmdan düşükse ısıl koruma sık sık devreye girecek. Belki bir süre sonra entegreye veda edilir. Müzikteki dinamik bölümlerde anlık yüksek akımlar çekildiğinde ses de çok hoş olmaz sanırım.
Şimdi de bu:
RocknRolla Soundtrack - Black Strobe - I'm A Man
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Yeni mesajgönderen e154 » 25 Ocak 2009, 03:23

maksimum 35+35 iyidir.
07.09.2009 akşamından itibaren forumla ilişiğimi kesmiş bulunmaktayım.
e154
DIY Audio Gurusu

İl: Ankara
Meslek: Elektrik Teknikeri

ÖncekiSonraki

Dön Projelerimiz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: irfankanisli ve 1 misafir