İbanez cp9 buton baglantısı

Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri » Ön yükselteçler(preampli), equalizer ve ton kontrol devreleri hakkındaki soru(n)lar

İbanez cp9 buton baglantısı

Okunmamış iletigönderen TLG » 24 Mar 2010, 12:25

Merhabalar arkadaşlar

Öncelikle konuyu doğru yere mi açtığımdan emin değilim. Yanlış ise şimdiden özür dilerim.

ibanez cp9 (http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=121) yapmak istiyorum. Elemanları bu hafta almaya gidecegim. Aslında elektronik bilgim iyidir fakat ses devreleri ile ilk defa çalışmaya başlayacağım. Sorun şu ki verilen part list te herhangi bir buton yok. Bu pedal için nasıl bir buton kullanmam lazım ve bu butonu devreye nasıl baglayabilirim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
TLG
Yeni Üye
 
İleti: 2
Kayıt: 24 Mar 2010, 10:52
İl: adana


Ynt: İbanez cp9 buton baglantısı

Okunmamış iletigönderen e_cag » 25 Mar 2010, 11:25

Gitar işinden anlamam ama siteden anladığım kadarıyla projenin bağlantılarını ayrı bir proje şeklinde offboard wiring (http://www.tonepad.com/project.asp?id=35) başlığı altındaki http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=76 dökümanında tarif etmişler. Arada bypass için bir dpdt switch lafı da geçiyor. Okumayla çözülür ama aşina biri iki dakikada tarifleyebilirdi. Sanırım forum halkından gitarla ilgilenen çıkmadı.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 1416
Kayıt: 10 Oca 2008, 02:06
Konum: Istanbul
İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Ynt: İbanez cp9 buton baglantısı

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 25 Mar 2010, 13:31

Forum halkı müzisyen olsa burada ne işi olur? :)

Bu başka bir alem. Ama şu kadarını söylemeliyim, bu tür klonlamalarda en büyük sorun elektronik devrelerden ziyade kullanım ergonimisini sağlayan mekanik malzeme. Gidip bir CD transport mekanizması bulabiliyorum ama gitar pedalının mekaniğini hiç farketmedim. Belki elektrikli dikiş makinalarının ayak pedalı kullanılabilir, ben ancak oraya kadar gelebildim.

Bu devrenin de buton bağlantıları belirsiz. Ancak ne tür bir butondur nasıl kullanılır bilemiyorum. Yok yok şimdi buldum.

Bu bildiğimiz ikili komütatör. Yani gitardan gelen sinyal ya devreden geçiriliyor ya da by-pass edilip doğrudan çıkışa veriliyor. Bu durumda pedal sadece bir on-off anahtar görevi yapıyor. Sizin yapacağınız çift kontaktlı komütatör herhangi bir anahtar veya push-buton şeklinde bir anahtar bulmanızdır. Karaköy'de bulabilirsiniz...
Eklentiler
cp9426961.jpg
cp9.jpg
cp9.jpg (2.58 KiB) 1254 defa görüntülendi
hoparlör
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 1844
Kayıt: 02 Eyl 2007, 19:30
İl: İstanbul

Ynt: İbanez cp9 buton baglantısı

Okunmamış iletigönderen TLG » 25 Mar 2010, 19:49

Tekrar merhabalar

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Okuduğum kadarıyla bu tür pedallara 3pdt veya dpdt butonlarından biri takılıyormuş. Sitedeki wiring yazısını da okudum. Fakat yine edindiğim bilgilere göre "True Bypass" diye adlandırılan bir bağlantı çeşidi varmış. Bu bağlantı müzik devam ederken butona bastığınızda "çıt" sesi veya zırıltıları engelliyormuş. Bu bağlantıyı yapmak içinde buton çeşidini ve bağlantı noktalarını bilmek gerekiyor.

Araştırmalarım devam ediyor. Bulduğum bilgileri burada paylaşacağım. Sizlerde konu ile ilgili bir bilgi elde eder ve paylaşırsanız sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkürler.
TLG
Yeni Üye
 
İleti: 2
Kayıt: 24 Mar 2010, 10:52
İl: adana

Ynt: İbanez cp9 buton baglantısı

Okunmamış iletigönderen e_cag » 25 Mar 2010, 21:10

Mesela selektör v.b kontaklarda break-before-make ve make-before-break diye adlandırılan çalışma tipleri var, yani hareketli kutup bir kontakla bağlantısını tamamen kestikten sonra diğerine geçebiliyor veya önce ikinci konumla bağlantıya geçip sonra önceki kutupla bağlantıyı kesiyor. Belki bu çalışma tarzı farkları true bypass ile aradaki farkı belirliyordur. Bir de 3pdt gibi üçlü sistemleri ve olası bağlantı kombinasyonlarını öğrenmek, düşünmek lazım (en azından bana).
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 1416
Kayıt: 10 Oca 2008, 02:06
Konum: Istanbul
İl: İstanbul
Meslek: Kimyager


Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir