Cavalli DC Servolu Buffer Uygulaması..

Lambalı Güç Yükselteçleri » Bazıları klasik sever.. Lambalı ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Cavalli DC Servolu Buffer Uygulaması..

Mesajgönderen drhardware » 25 Haziran 2009, 14:01

Şu ana kadar olan tüm mesajlar forum hatası yüzünden kayboldu, ekranımda kapatmadığım bir pencereden alınan görüntüyü şimdilik buraya ekliyorum. Tüm mesajlar görüntüde mevcuttur.
--Hazar

Resim

ZVN tersse en kötü ihtimalle layout değişir. Yollarda değişikliğe gerek yok. İleride ECC99 kullanılacak olursa, trafo ve LM317 nin direnç konfigürasyonu değiştirilip 12V6 yapılabilir.. Orta uçtan paralellemek bu layoutla epey zor.. ZVN işine bi daha bakmak lazım...
Eklentiler
diy-kurtar.png
Kurtarılan.
Benimle şahsen iletişim kurmak isteyen üyeler için mail ve messenger adresim : ozgurkolay@yahoo.com dur.
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

İl: Ankara

Reklamlar

Cevap: Cavalli DC Servolu Buffer Uygulaması..

Mesajgönderen drhardware » 25 Haziran 2009, 14:07

Kesinlikle öyle! ZVN ler ters... Eagle bunu hep yapıyor.. Yeni tanımladığım bir elemanın bacaklarını dizilişin tersi olarak veriyor.. Değişiklik PCB ye uyarlandı.. Uyarın için saol..;
cavallipcb.JPG
Benimle şahsen iletişim kurmak isteyen üyeler için mail ve messenger adresim : ozgurkolay@yahoo.com dur.
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

Mesajgönderen fixxxxxer » 25 Haziran 2009, 14:20

Rica ederim, orta uçtan paralellemek gayet basit bi şekilde imkansızmış evet, benim kafa kısa devre yapmış bi ara :) size de teşekkürler uyarı için...
Kullanıcı avatarı
fixxxxxer
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Öğrenci

Mesajgönderen the_cantan » 25 Haziran 2009, 15:16

Dr. üstat eline sağlık. hem çalışmayı iyiye götürmek hem daha iyi yapmak gibi olmuş.
kafayı sağlama alayım azcık bakabileyim şemaya. Dr. tekrar eline sağlık.
Ozgun farnell malzmeleri gelsin onunla beraber soketi göndermeyi umuyorum.
En son the_cantan tarafından 26 Haziran 2009, 08:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
the_cantan
DIY Audio Gurusu

Mesajgönderen Hazar » 25 Haziran 2009, 16:47

Eski mesajlar için konunun ilk mesajına bakın.
Konunun birkaç saat öncesine kadar tüm mesajları uçtu, akşam bir hal çaresi bakacağım ama nasıl olur bilmiyorum.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Grubu için tıklayın.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İl: İstanbul
Meslek: Yazılım Uzmanı

Mesajgönderen supernova » 25 Haziran 2009, 22:01

bu nedir ya çalışma almış başını gitmiş bikaç günde :D tebrik ederim herkesi dr özellikle çok uraşmışsın hakikaten!ben 1-2 gün giremedim nete doğru düzgün.burda da msjlar 4 adet gözüküo bişey yazılmamış die bakmıorum meğersem bi action olmuş biraz :) çok fazla sizin kadar teknik bilgm olmadığından fazla katkı yapamasamda bu çalışmada,başlangıçta biraz vesile olmam heralde çorbada tuz olmuştur :D tekrar elinize sağlık..fakat çizimde hala şu şasenin diğer yolları nasıl böle orantılı çevrelediğini,kapladığını (su gibi :) ) anlayamadım ve çizemedim bir türlü :) nese konuyu dağıtmayayım...kolay gelsin herkese
"Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile, kendi aklımız kadar akıllıyız."
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul

Reklamlar

Mesajgönderen the_cantan » 26 Haziran 2009, 08:39

İnşallah sıkıntılar daha az olur.
Dr.
hocam benim trafoda 6.3V; 50V; 90V çıkışlar var. 50V çıkışı nasıl ayarlamalı ki 2x18 kullanabilelim. OPA2604 olsaymış iş daha iyi olurdu diyesim geldi. ;)
Kullanıcı avatarı
the_cantan
DIY Audio Gurusu

Mesajgönderen drhardware » 26 Haziran 2009, 08:46

Valla 50v un bi 25v ara ucu olsa gayet kolay çözülürdü.. Lakin şu durumda biraz zor.
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

Mesajgönderen maystor » 26 Haziran 2009, 09:14

Sanırım şurada sorunun çözümü var
http://tangentsoft.net/elec/vgrounds.html
ingilizce ama umarım faydalı olur.
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: makine otomasyonu

Mesajgönderen drhardware » 26 Haziran 2009, 09:45

Malesef bunun çözüm olabilmesi için PSU dizaynının değişmesi gerekiyor, ki açıkçası bu saatten sonra bir daha değiştirmeyi düşünmüyorum.
Ayrıca bu sadece bir kişilik bir çözümdür, oysa projeyi grçekleştirmeyi düşünen 4 kişi daha var! Herkese ayrı bir PSU dizaynı mı yapılması gerekiyor bu durumda?
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

Sonraki

Dön Lambalı Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir