Mikrofondan çıkan sesin hoparlörden eksik ve kısık çıkması

Hoparlörler » Tweeter(tiz), mid-range(orta sesler), woofer ve subwoofer'lar hakkındaki tüm soru(n)lar

Mikrofondan çıkan sesin hoparlörden eksik ve kısık çıkması

Okunmamış iletigönderen cr1me » 30 Ekm 2014, 00:21

Arkadaşlar merhaba. Foruma siz değerli arkadaşlarımdan yardım alabilmek için üye oldum. Ben bir tane mikrofon aldım Vivanco DM10 diye dinamik bir mikrofondur. Sorunum mikrofonu on-board ses kartına sahip bilgisayarıma bağladığım zaman 2+1 subwooferlı ses sisteminin sadece 1 hoparlöründen ses geliyor ve aynı şekilde herhangi bir kulaklık bağladığım zaman ise yine sadece bir tanesinden ses geliyor. Mikrofonun bütün ses ayarlarını açmama rağmen ekstra +30dB (mikrofon bassı) ile birlikte kısık bir ses alıyorum. Lütfen bilgili bir arkadşaımız bana yardımcı olursa çok sevinirim.
cr1me
Yeni Üye
 
İleti: 1
Kayıt: 30 Ekm 2014, 00:14
İl: Ankara


Ynt: Mikrofondan çıkan sesin hoparlörden eksik ve kısık çıkm

Okunmamış iletigönderen Bedri® » 30 Ekm 2014, 10:04

cr1me yazdı:Arkadaşlar merhaba. Foruma siz değerli arkadaşlarımdan yardım alabilmek için üye oldum. Ben bir tane mikrofon aldım Vivanco DM10 diye dinamik bir mikrofondur. Sorunum mikrofonu on-board ses kartına sahip bilgisayarıma bağladığım zaman 2+1 subwooferlı ses sisteminin sadece 1 hoparlöründen ses geliyor ve aynı şekilde herhangi bir kulaklık bağladığım zaman ise yine sadece bir tanesinden ses geliyor. Mikrofonun bütün ses ayarlarını açmama rağmen ekstra +30dB (mikrofon bassı) ile birlikte kısık bir ses alıyorum. Lütfen bilgili bir arkadşaımız bana yardımcı olursa çok sevinirim.


Tahminime göre mikrofonunuz mono olduğu için onboard ses kartınızdaki mikrofon girişi ise stereo olduğu için bu problemi yaşıyorsunuz.
Mikrofonunuzdaki jakta toprak bağlantısı jakın ucundaki canlı kısma kadar devam eder. Ses kartınızın mikrofon bağlantı soketinde ise bir kanal mikrofon jakındaki bu toprak kısmıyla temas eder bu nedenle tek kanal ses duyuyorsunuz diye tahmin ediyorum.

Çözüm olarak mikrofondan bir tane daha alarak aşağıdaki jakı kullanıp stereo bağlantıyla ses kartına giriş yapın derim. Yanlız bu aşağıdaki jakın girişi stereo --> çıkış iki adet mono olmalı. Ses kartının stereo girişlerinden birindeki toprak teması ortadan kalkınca sanırım stereo sinyali ses kartınız işleyerek 5+1 çıkışa dönüştürür. Belki de sesi stereo alırsınız orasını bilemiyorum. Bir de mikrofon empedansı 500 ohm sanırım bu bir hayli düşük bir giriş empedansı olduğu için belki ekran kartınızla bir uyum sorunu meydana gelmiştir. Bilgisayara hiç mikrofon bağlamadım o nedenle sadece teorik fikirlerim olduğunu bildirmek isterim. Birde tüm bunları mikrofonunuzun çıkış soketinin mono olduğunu varsayarak yazdım.
Resim
Kullanıcı avatarı
Bedri®
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 286
Kayıt: 30 Eyl 2010, 10:24
İl: Sakarya
Meslek: Resim Öğretmeni


Hoparlörler


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir