midbas için kutu yapımı

Hoparlörler » Tweeter(tiz), mid-range(orta sesler), woofer ve subwoofer'lar hakkındaki tüm soru(n)lar

Ynt: midbas için kutu yapımı

Yeni mesajgönderen miriel » 15 Şubat 2010, 23:55

scarab yazdı:nasıl böyle bir hataya düştüm :? sanırım aceleciliğim ve plansız çalışmamın kurbanı oldum ama bunu değiştirmek kabini yeniden yapmaktan daha zor olur çünkü hiç sökülmeyecek şekilde yapıştırdım :D artık bunuda böyle kullancağız zaten dandik araba hoparlorlerinden sonra bu bile ilaç gibi gelecek eminim :D oladı ileride daha iyi bir tweeter alabilirim şuan kullandığım tweeter 8cm piyasadakı coğu dome 10-11cm cıvarında buda bana 2-3cm avantaj sağlıyabilir

Tweeter için yeni açacağınız delikle eski deliği kapatabilirsiniz aslında. Hazır delik açan yuvarlak matkap ağızları var. Bu sizin için iyi iş görür.
İnanç GÜMÜŞLER
Kullanıcı avatarı
miriel
DIY Audio Gurusu

İl: RİZE
Meslek: Makina Mühendisi

Reklamlar

Yeni mesajgönderen hoparlör » 16 Şubat 2010, 00:01

Hiç dert etmeyin, benzer hataları hepimiz yaptık, yapıyoruz da :)

Ama çareler de üretmek lazım. Size tavsiyem şu olacaktır. Bu haliyle bitirin ve sesini en az bir hafta dinleyin. Kulağınız alışsın.

Sonra yeni bir ön panel hazırlayın ve eskisinin üzerine yapıştırın, deliklerin altında kalan parçaları dekupajla alıp hoparlörlerin oturmasını sağlayın (tereciye tere sattım :) )

Sonra sesi bir daha dinleyin, bakalım neler farkedeceksiniz. Özellikle insan sesleri yani vokallerdeki değişim sizi şaşırtabilir.

Zorla değiştirin diyor gibi oluyorum ama eğer zamanınız varsa tavsiye derim.

Kolay gelsin.
...
Kullanıcı avatarı
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Yeni mesajgönderen scarab » 16 Şubat 2010, 11:17

evet en mantıklısı daha sonra daha sonra yeni bir ön yüz veya kabin yapmak

birde şunu soracaktım bu jamoların alt frakanslarını biraz kırpmamız gerekecekmi orjinal kabinlerde alt frekanslar sub ile destekleniyor bizim düşük frekanslar uygulamamız hoparlöru baya bir yoracak gibime geliyor gerçe bunu aktif bir crossover'lada yapabilirim ama yinede bir görüşlerinizi alayım dedim
fatih karali
scarab
DIY Audio Fanatiği

İl: ist
Meslek: marangoz

Yeni mesajgönderen scarab » 16 Şubat 2010, 11:24

miriel yazdı:
scarab yazdı:nasıl böyle bir hataya düştüm :? sanırım aceleciliğim ve plansız çalışmamın kurbanı oldum ama bunu değiştirmek kabini yeniden yapmaktan daha zor olur çünkü hiç sökülmeyecek şekilde yapıştırdım :D artık bunuda böyle kullancağız zaten dandik araba hoparlorlerinden sonra bu bile ilaç gibi gelecek eminim :D oladı ileride daha iyi bir tweeter alabilirim şuan kullandığım tweeter 8cm piyasadakı coğu dome 10-11cm cıvarında buda bana 2-3cm avantaj sağlıyabilir

Tweeter için yeni açacağınız delikle eski deliği kapatabilirsiniz aslında. Hazır delik açan yuvarlak matkap ağızları var. Bu sizin için iyi iş görür.

evet zaten hoparlor deliklerinide o ayarlı panç'lar ile açtım inanın o hurda pançlar kollu matkab kullanmama rağmen iki tane 13cm delik açmak 3 saatimi aldı gerçe bunda kayın agaçı kullanmamın büyük etkisi var ama bu işlerde sizin kullandığınız gibi el frezesine ihtiyaç var
fatih karali
scarab
DIY Audio Fanatiği

İl: ist
Meslek: marangoz

Yeni mesajgönderen miriel » 16 Şubat 2010, 22:06

13 cm yi açmak bayağı zahmetli olur gercekten. Ben en fazla 5 cm ile delik açmıstım. Hilti bile zorlanıyor bazen. Matkabı yakmadan açtıysanız deliği helal size :) kolay değildir tahmin edebiliyorum.
İnanç GÜMÜŞLER
Kullanıcı avatarı
miriel
DIY Audio Gurusu

İl: RİZE
Meslek: Makina Mühendisi

Önceki

Dön Hoparlörler

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: e_cag, Google Adsense [Bot], TDA7294, Voyager [Bot] ve 16 misafir