Cowon S9 + Grado SR225i

Head-Fi » Kulaklık filleri için özel alan!! Hoparlörcüler giremez!

Cowon S9 + Grado SR225i

Okunmamış iletigönderen nthere » 19 May 2011, 20:31

Herkese selam;

Bir süre önce aldığım Cowon S9 flac playerımı AKG K340 kulaklıklar ile deniyordum fakat elde ettiğim ses samsung telefonum ve kulaklıgından öteye gidememişti.
Benim için büyük bir hayal kırıklığı olmustu. Ancak Grado kulaklığı aldıktan sonra düşüncelerim 180 derece döndü. Acaba diyip Cowon'dan şüphe ederken, yanlış düşünceler içinde oldugumu keşfettim. Duymadığım detayları duymaya başladım ama hala kulaklığın tam performans gösterdiğini düşünmüyorum. Zira class a bir masa amplisi ile çok daha iyi verim alınacaktır ama masa başında kulaklık kullanmayı sevmiyorum.
İlk dinleme testlerim Gradoyu Cowon'a direkt bağlayarak oldu. Cowon 16ohm kulaklıkta kanal başı 29mW çıkış destekliyor ve kulaklık 32ohm. Araya bir CMOY amplifier yapacağım biraz zamanı var.

Bu sistem benim için pek taşınabilir olmadı, metrobüste sıkıntı yaşatıyor. :roll:
Birde buna CMOY eklenerek karmaşası biraz daha artacak.

Cowon S9
http://www.cowonglobal.com/

Alabileceğiniz en iyi playerlardan biri. 32GB'a kadar hafızası olan modelleri var. Bunu alıp flac dinleyeceğinizi düşünersek 32gb hafıza çok değil.
Ancak kullanımı biraz sıkıntılı. Açma kapama tuşunun yeri, kulaklık girişinin altından olması ve şarkı secimi gibi işlemleri hoşuma gitmedi. Özellikle şarkı secme işleminde kendince bir formata oturtuyor ancak siz aradıgınız şarkıyı bulmakta zorlanıyorsunuz. Çözeceğim :)

Akg K340
http://www.akg.com/personal/K%20340,pcp ... and,5.html

Kendisi ile ilgili şüphelerim var. Zira ebayden aldım ve sahte olma olasılığını düşünüyorum. Daha önce kulaküstü akg K450 kulaklığımdan aldığım memnuniyetin yanına yaklaşamadı. Malzeme kalitesi vs ilginç. Kablosunun üzerindeki ses volume potu gereksiz.

Akg K450
http://www.akg.com/personal/K%20450,pcp ... and,5.html
Ebayden Türkiye fiyatının çok altına bulunabiliyor ve kesinlikle çok iyi bir kulaklık. Kulaküstü ve yapısı küçük. Tam olarak kulağınızın üstünde duran mini bir yapıya sahip oldugu için rahatsız edici olabiliyor ancak ses kalitesinden çok memnun kalmıştım.

Grado SR225i
http://www.gradolabs.com/frameset_main.htm

Lafa gerek yok. Rock metal dinleyiciyseniz daha iyisi ile karşılaşmadım. Diğer müzük türlerinde pek denemedim ama her telden müzikte bir çok kulaklığı solda sıfır bırakacaktır.
Kullanıcı avatarı
nthere
DIY Audio Takipçisi
 
İleti: 92
Kayıt: 14 Oca 2009, 18:36
İl: İstanbul
Meslek: elektronik müh.


Head-Fi


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir