Aktif gürültü engelleyici

Head-Fi » Kulaklık filleri için özel alan!! Hoparlörcüler giremez!

Aktif gürültü engelleyici

Okunmamış iletigönderen bertan88 » 15 Tem 2014, 19:48

Merhabalar

Kulaklığım için gürültü engelleyici bir devre yapmayı düşünüyorum.Kulaklığım kulak içi kulaklık.Elektronikçilerde bulunan bildiğimiz ufak kapsül mikrafonlardan her kulaklığa bir tane bağlayıp sinyali ters çevirip kulaklığa geri ileterek gürültünün bir miktar azalacağını düşünüyorum.Sizce nasıl olur ? Nasıl bir devre kullanmam gerekir ? Görüşlerinizi alabilirmiyim.
bertan88
Yeni Üye
 
İleti: 20
Kayıt: 01 Tem 2013, 00:09
İl: Antalya


Ynt: Aktif gürültü engelleyici

Okunmamış iletigönderen siraelyn » 15 Tem 2014, 22:11

Dediğiniz gibi yaparsanız mikrafondan aldığınız seside hem bozup hemde çok düşük seviyeye indirirsiniz.Gürültünün az olmaı için şaseleme ve besleme çok önemlidir önce onu halledin.İlla böyle bir devre yapıcam dersesinz gitarlarda kullanılan noise gate pedalı var onun devrelerini inceleyin.
siraelyn
DIY Audio Takipçisi
 
İleti: 51
Kayıt: 22 Ağu 2010, 16:32
İl: Muğla

Ynt: Aktif gürültü engelleyici

Okunmamış iletigönderen Bedri® » 16 Tem 2014, 14:27

Buna benzer bir düzenek bazı kulaklıklarda var bildiğim kadarıyla.. bu kulaklıkların tıpkı mikrofonlu kulaklıklar gibi ekstra bir bağlantı noktası daha oluyor. Ama cihaz tarafından da desteklenmesi gerekiyor. Mantık sanıyorum sizin değindiğiniz şekilde işliyor. Ortam sesleri cihazın mikrofonundan alınıyor ve kulaklığa gönderiliyor... kulaklık takılıyken silikon yastıklardan geçebilen ortam gürültüsü, cihazdan alınan fazı çevrilmiş gürültüyle karşılaştırılıyor ve yok ediliyor. Pek araştırmadım ama çıkarabildiğim çalışma stratejisi bu. Belki başka türlü de olabilir. Belki kulaklığın içine sızabilecek gürültü miktarı test edilerek belirlenmiş olabilir bu sayede cihazdan ortam gürültüsü ters fazlı olarak belli oranda veriliyordur. Ama bu durumda müziğe gürültü eklenir ve kulaklık hifi olmaktan çıkar kanımca. :)
Kullanıcı avatarı
Bedri®
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 286
Kayıt: 30 Eyl 2010, 10:24
İl: Sakarya
Meslek: Resim Öğretmeni

Ynt: Aktif gürültü engelleyici

Okunmamış iletigönderen bertan88 » 16 Tem 2014, 14:51

Kulaklık için yaptığım bir anfim var.Bu anfiye böyle bir özellik yapmak istedim.Kulaklığa bağladığım mikrafonları ayrı bir jack yardımı ile yapacağım devreye bağlamayı düşünüyorum.Devre hem sinyali tersleyecek hemde sinyali belirli oranda yükseltecek.Yükseltme oranını dışarıdan bir pot yardımı ile ayarlayacağım.Yapmayı düşündüğüm sistem aşağıdaki gibi.

Resim


Resim


Şemada üstteki devreyi sinyali ters çevirmek için kullanıcam.
bertan88
Yeni Üye
 
İleti: 20
Kayıt: 01 Tem 2013, 00:09
İl: Antalya


Head-Fi


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir