High End Kasalar

Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler » Devremize son dokunuş, görsellik ve işlevsellik için önemli olan parçalarla ilgili soru(n)lar

High End Kasalar

Okunmamış iletigönderen Sufi » 07 Mar 2014, 01:20

Herkese merhaba.

Uzun bir aradan sonra ( 3-4 sene ) tek hobime yavaş yavaş geri dönmeyi düşünüyorum :) Şu anda monitor audio BR2 , Sony CDP 750 ve dağınık vaziyette pek cok diy yapımı amplifikatorum var ( LM3886,3875,4702 ) .Audiograde dediğimiz malzeme stokumda epey var.Yaz aylarında Wyred 4 Sound DAC-2 DSDse, exaSound e20 Mk III DAC , Arcam ir Dac sınıflarında bir DAC almayı düşünüyorum .Diy olarak uğraşmak istediğim tek konu amplifikatorler.Fakat amplifikator işinede kasa konusu ile başlamak istiyorum.Bu işi çözmeden artık işin elektronik kısmı ile uğraşmayacağım :) Aşagıdaki linklerde gördüğümüz kalitede high end kasa\şase yaptırabileceğimiz,bildiğiniz tanıdığınız bir usta,tornacı ,alüminyumdan anlayan bir yer varmıdır? Ya da çevrenizde endüstriyel tasarım okuyan,birlikte çalışabilieceğimiz kimseler varmı ?Endüstriyel tasarım , makina mühendisi arkdaşların çevreleri geniş oluyor onlardan da yardım çıkabilir.

Bu problem çözülürse yapılacak diy projelerin sayısıda artacaktır diye düşünüyorum.Yapılan işleri ürün haline getirmek gerek.

http://www.highendpalace.com/AMPLIFIERS.htm

http://www.euphonia-audioforum.se/forum ... 3-350.html
Kullanıcı avatarı
Sufi
Yeni Üye
 
İleti: 3
Kayıt: 07 Mar 2014, 00:30
İl: ankara


Ynt: High End Kasalar

Okunmamış iletigönderen onursal » 07 Mar 2014, 16:27

Ankara OSTİM'de küçük esnaflara bir miktar ücret karşılığı yaptırabilirsiniz.
Büyük işyerleri tek bir kutu için uğraşmazlar.
Kullanıcı avatarı
onursal
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 840
Kayıt: 03 Ağu 2010, 01:56
İl: ankara
Meslek: broadcasting

Ynt: High End Kasalar

Okunmamış iletigönderen Sufi » 07 Mar 2014, 17:46

Merhaba,cevap için teşekkürler.İşçiliğine güvendiğimiz bir tornacıya belki son iş olan montaj işini yaptırabiliriz ama örnek olarak direk giderek şu kasayı yapmasını bekleyemeyiz sanırım.Öncelikle kafamızda oluşturdugumuz taslağı bir program yardımıyla ( solidworks gibi ) biryere çizdirmeliyiz veya yapabiliyorsak kendimiz yapmalıyız.Tabi işi çizim olan biri olsa görüntüye daha güzel bir estetik katabilir,iş daha profesyonel olur.Malzeme bilgiside bizlerden iyi olur muhtemelen.Çizimden sonra kaliteli bir alüminyum panel,soğutucular,arka panel vs bulamamız ,tedarik etmemiz gerek.Bunlar yurt dışında modushop gibi sitelerde mevcut ama yurt içinde nereye yaptırabiliriz acaba ?

http://www.modushop.biz/ecommerce/cat079_l2.php?n=1

Butun bu işlemlerden sonra deliklerin delinmesi,kılavuz işleri için belki bir tornacı ile görüşülebilir.
Eklentiler
692200.jpg
Kullanıcı avatarı
Sufi
Yeni Üye
 
İleti: 3
Kayıt: 07 Mar 2014, 00:30
İl: ankara

Ynt: High End Kasalar

Okunmamış iletigönderen zunda » 08 Mar 2014, 00:01

http://www.aliexpress.com/wholesale?Sea ... 0307125708 alternatif olarak düşünürmüsün bilmiyorum ama bir çok seçenek var degerlendirmeye deger bence kargo dahil rakamlarda var ve alış veriş sıkıntısız gerçekleşiyor.
Kullanıcı avatarı
zunda
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 328
Kayıt: 28 Ekm 2010, 19:55
İl: kütahya
Meslek: revizör.

Ynt: High End Kasalar

Okunmamış iletigönderen Sufi » 10 Mar 2014, 23:51

Teşekkürler bunlarda alternatif olabilir .Ben şu anda bir yer ile görüşüyorum.Bu linkleri kendilerine yollamıştım bakmışlar yapılabilir dediler.

"Malzeme konusunda denemelerle başlayalım, sonrasında:

- plastik
- metal
- ağaç
- kompozit
- taş

gibi güzellikler üzerinde oynarız, uygun mudur?

En kısa zamanda haberinizi beklerim."

Böyle bir yaklaşımları var.Daha önce de MR coillerimiz için plastik iskelet üzerinde çalışmıştık bu firma ile.Fakat zamana yayalım dediler aceleye getirmeden .Bende işlerimi hafiflettikden sonra çalışmaya başlayacağım.Benden şimdilik kart ebatlarını,yerleşim planını istediler.Cok derli toplu bir devremde yok yeni birtanemi yapsam diyede düşünüyorum.Bir gelişme olduğunda bilgilendirme yaparım inşallah.
Kullanıcı avatarı
Sufi
Yeni Üye
 
İleti: 3
Kayıt: 07 Mar 2014, 00:30
İl: ankara


Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir