Amfi kasasinin malzemelerini nereden temin edebiliriz.

Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler » Devremize son dokunuş, görsellik ve işlevsellik için önemli olan parçalarla ilgili soru(n)lar

Okunmamış iletigönderen drhardware » 28 Şub 2007, 17:22

Hemen müşteriniz olabilirim. Acilen (1-2 hafta) Nico'nun şu meşhur MOSAMP ını yapacağım ve de salonumun baş köşesine koyacağım. Bu anlamda ön panelin mükemmel olması gerekiyor.
Ön panel için 6 mm mükemmel seçim ve yanlar için dediğin gibi 2mm yeter. Ama çizme işine gelince ancak Paint veya Word'de çizim yapabilirim. Nasıl çözsek şu işi?
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu
 
İleti: 1072
Kayıt: 12 Arl 2006, 17:08
İl: Ankara


Okunmamış iletigönderen berat23 » 28 Şub 2007, 20:58

drhardware yazdı:Hemen müşteriniz olabilirim. Acilen (1-2 hafta) Nico'nun şu meşhur MOSAMP ını yapacağım ve de salonumun baş köşesine koyacağım. Bu anlamda ön panelin mükemmel olması gerekiyor.
Ön panel için 6 mm mükemmel seçim ve yanlar için dediğin gibi 2mm yeter. Ama çizme işine gelince ancak Paint veya Word'de çizim yapabilirim. Nasıl çözsek şu işi?


bu programlardan sonra en basit çizim rhinoda olur.3d biliyorsanız 30dkda çözersiniz.ayrıca cad/cam formatlarında kayıt yapabiliyo

ben şimdi yurtdışında satılan pot düğmelrinin v kendi hammond alüminyum kutumun boyutlarına bakayım sonra çizime geçerim
berat23
DIY Audio Fanatiği
 
İleti: 179
Kayıt: 01 Şub 2007, 17:27
Konum: ankara

Okunmamış iletigönderen Kapibara » 01 Mar 2007, 02:22

Çizim işinde isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım. Asıl işim maatbaacılık sektöründe olduğu için fazla iddialı olmayan ön panel çizimlerinizi corel draw ile çizip ister pixel isterseniz vektörel olarak size ulaştırabilirim.
Hatta renkli resimli tasarımlar da yapabiliriz. Bu dosyayı dijital çıkış alan yerlere götürüp kağıda veya kartona renkli çıkış alabilir ve ön panelinize yapıştırabilirsiniz. Yapıştırmadan önce üstüne PVC veya kumlu görüntüsü olan polikarbonat malzemeyle kaplayabilirsiniz.
Yalnız bana nasıl birşey istediğinizi kabataslak çizip anlatmanız gerek.
Kullanıcı avatarı
Kapibara
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 435
Kayıt: 22 Şub 2007, 03:05
İl: Sakarya

Okunmamış iletigönderen berat23 » 01 Mar 2007, 18:59

Kapibara yazdı:Çizim işinde isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım. Asıl işim maatbaacılık sektöründe olduğu için fazla iddialı olmayan ön panel çizimlerinizi corel draw ile çizip ister pixel isterseniz vektörel olarak size ulaştırabilirim.
Hatta renkli resimli tasarımlar da yapabiliriz. Bu dosyayı dijital çıkış alan yerlere götürüp kağıda veya kartona renkli çıkış alabilir ve ön panelinize yapıştırabilirsiniz. Yapıştırmadan önce üstüne PVC veya kumlu görüntüsü olan polikarbonat malzemeyle kaplayabilirsiniz.
Yalnız bana nasıl birşey istediğinizi kabataslak çizip anlatmanız gerek.


tamam o zaman .benden 3d senden 2d derken coşarız:))

benim bi sorum hi-fi sistemlerin baskı devreleri çizilirken önemli olna kriterler nelerdir.
berat23
DIY Audio Fanatiği
 
İleti: 179
Kayıt: 01 Şub 2007, 17:27
Konum: ankara

Okunmamış iletigönderen drhardware » 01 Mar 2007, 19:32

Aslında bu konuda bir makale hazırlıyordum ama madem sordun cevaplayayım;

1- Ana güç hatları yani besleme, güç şasisi ve hoparlör hatları en kalın hatlar olmalı ve en kısa biçimde terminallere ulaştırılmalıdır.
2- Sinyal şasisi ve güç şasisi kesinlikle birbirinden ayrılmalıdır. Burada kasıt, simetrik besleme için + ve - hatlara bağlı olan snubber yani on-board süzme kondansatörlerinin bağlandığı ve aynı zamanda referans noktasını oluşturan şasi ile sinyalin referansını oluşturan yani sinyal kaynağından gelen şasinin birbirinden ayrılmasıdır.
3- Her iki şasi bağlantısı da ayrı ayrı yıldız birleşme noktasına doğru akmalıdır. Yani;
Resim
Bizim preampli devresi üzerinde inceleyecek olursak, soldaki düğüm sinyal şasi yıldızı sağdaki ise güç şasi yıldızıdır. Her ikisi de sonuçta aynı düğüm noktasında birleşecektir ancak çıkış noktaları arasında potansiyel fark oluşmaması açısından birbirlerinden ayrılarak güç amplisi üzerinde 2,2ohm direnç ve 470nF kondansatör ile tekrar birleştirilmişler ve bu noktada ana şasi düğümü oluşmuştur. Ayrıca bu çizimde dikkat edilmesi gereken başka bir konu sinyal şasi bağlantısı olan her komponentin ayrı ayrı bu şasi noktasına bağlanmasıdır ki YILDIZ şasi prensibinin temeli de budur.
Çokca yapılan hata audio devrelerinde ya da genel olarak lineer uygulamalarda bu detaya dikkat edilmemesidir.
4- HIFI standartlarında bir PCB dizayn edebilmek için mümkün olduğunca kısa sinyal hatları seçilmelidir.
5- Aynı devre içerisinde dijital kısımlar da varsa bunların şasileri ve besleme kaynakları da mutlaka ayrılmalıdır.
6- Aynı PCB üzerine asla mikro işlemci gibi yüksek frekans girişimleri yapabilecek kaynaklar yerleştirilmemeli ya da yerleştirilmişse mutlaka ground plate uygulaması yapılarak çok iyi bir ekranlama yapılmalıdır.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu
 
İleti: 1072
Kayıt: 12 Arl 2006, 17:08
İl: Ankara

Malzeme arastirmasina devam.

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 02 Mar 2007, 00:54

Arkadaslar bugun 4 saat boyunca persembe pazarindaydim. Cok iyibi aluminyum turu buldum. Ozelligi alasiminin celik gibi islenmesi.
Malzeme cok sert ve sogun. Istedigimiz kalinlikta tabakalari var ama kespte vermiyorlar levha almak lazim. 80x120 cm. Kucuk bir parca numune aldim.
Cok iyi isleniyor. Keceye tutulunca krom gibi parliyor. Ayrica eloksal kaplamayla renkde verilebilir.

DR . Ben kendim icin bitane yapmaya baslicam. Eger organize olup adet olarak mesela 5 tane birden yaparsak ucuza cikaririz. Cunku Lazerci zaten tabakayi baglicak bikerede hepsi cikar. Yardimlasalim. Ben cok ciddiyim. Cok iyi bi amfi kutusu yapicam. Tabi sizin olculeriniz nedir tasarim nasil bunlari paylasalim. Enazindan ebatlari konusunda bir standart belirleyelim on panel tasarmi kisiselde olabilir. Bana fikirlerinizi soyleyin.

Sevgili Dr.

Nico abinin 100 watilk amfisinden bende yapmak istiyorum. Board dan fazla yaptirdiysan eger bana verirsen sevinirim. :)
Bide su bahsettigin Uk preamp nasil? Nico abinin presiyle karsilastiracak olursan hangisi daha hi-end ? Nico abinin presine basladim ama bd 139 140 lari match yapamitorum. :? Senin uk ?
Ersoy
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 455
Kayıt: 22 Şub 2007, 15:49
Konum: istanbul

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen drhardware » 02 Mar 2007, 13:28

Aynı kasayı yapmak olanaksız çünkü ben MOSFET projesi yapıyorum siz sanırım LM4780.... Ayrıca benim power amp ayrı kasada preamp ayrı... Ama eğer aynı projeyi yapalım derseniz ben de katılırım. Şu keçe yapınca krom gibi parlama işi çok iyi... Ben de tam onun gibi bişey arıyordum. Bu konuyla yakından ilgileniyorum, iş ciddiye bindiğinde hemen ben de katılırım..

Diğer yandan MOS işi için ben malzemeleri tamamladım. Nico benim için iki PCB yi birleştirip stereo bir dizayn yapmıştı onu kullanacağım. Bu hafta sonu bastıracağım sana da bir tane gönderirim.

Preampli işi için erken davranmışsın. Nico nun preamplisini uzaktan kumandalı yapmak için çok para harcamak lazım. İyi bir motorlu pot nerden baksan 60-70€ arası ve çok zor bulunuyor. Örneğin ben iki hafta aradım ama bulamadım uluslararası sitelerde. Ben de Nico itiraz etmesine rağmen PGA2311 li hazır bir proje vardı onu yapmaya karar verdim.
http://www.dh3ben.de/html/electronics/p ... eamp.shtml
Şu linkte detayı var. Ben Hinrichs'e e-posta attım ve sitemizde projeyi yayımlamak için izin istedim ama cevap vermedi, sanırım bu işleri bırakmış. Ancak bu proje İngilizce Elektor da yayınlanıp pek çok kişi tarafından uygulandı ve gerçekten hi-end olduğuna karar verildi. Bende tüm dosyaları eagle formatında var. Ayrıca PIC 18F452 cpu kullanılıyor ve uygun yazılım HEX dosyaları da var. Eğer sen ve bir kaç kişi daha ilgilenirse topluca yapabiliriz.
100W MOSFET konusunda % 100 güvence verebilirim. Eğer match transistörler ve %1 dirençler kullanırsanız ayrıca girişteki 10µ luk kondansatörü de MKP tipi alırsanız gerçek bir hi-end amplifikatörünüz olur. Böyle bir amplinin satış fiyatı kesinlikle 3000-4000$ civarında. Teknik özelliklerine bakarsan ve sesini dinlersen bana hak vereceksin. Ben match transistör ve kaliteli direnç kondans bulamam diyorsan gene de 600-700$ lık bir hifi amplin olur ama asla hiend olmaz. Zaten standart bir hifi cihazla hiend cihaz arasındaki fark gerçekten seçilmiş malzemelerle yapılmış olmasından kaynaklanır.
Ben USA dan match edilmiş 2SK1058 ve 2SJ162 getirttim, ayrıca MPSA56 ları da kendim match ettim. Bu hafta sonu bolca BD139/140 alıp kendim match edeceğim, hatta ben dirençleri %1 almama rağmen onları da match edeceğim. Bence uğraşmışken gerçekten kaliteli birşey yapmak lazım.
Nico'nun söylemesine göre hiç bir entegre amplifikatörden bu sesi alamazmışız. Ben kulak konusunda Nicoya çok güvenirim, kendisi aynı zamanda bass gitar çalar ve bir orkestrada fahri olarak çalışır, yani kulağı benden iyidir, kaldı ki ben de şu ana kadar dinlediğim hiçbir ses tesisatından memnun olmuş bir adam değilimdir.
Neyse traşı uzatmayalım. Demem o ki; bir kaç kişi daha toplayalım ve şu 100W + UK preampli işini realize edelim. Malzeme temini sorun değil, topluca alabilirsiniz ya da ben size temin ederim. Ama kasa kutu işlerinden anlamam. ONları da bizim adımıza sen yürütürsen aynı formatta ve kalitede tesisatlarımız olur. Tabii bu sisteme gerçek hiend hoparlörler de almak lazım. Ama bunu sonra tartışacağız.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu
 
İleti: 1072
Kayıt: 12 Arl 2006, 17:08
İl: Ankara

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 05 Mar 2007, 10:48

Dr.Hardware.

Projeyi beraber yapalım ozaman. Ben biraz geride kalmış olmalıyım. Malzemeleri nasıl temın ederim.
Yani transıstorleri ve pcb gibi. Uzaktan kumandalı olacak mı?

Ha bide kasada kullanılacak alüminyüm malzemenin toptancısını buldum. Bayrampaşadaymış. Bu hafta içinde yerini ögrenip gitmeyi düşünüyorum. Yalnız ne kadar malzeme gerekli varmı yokmu anlayabilmek için kutunu ebetlerı ve imalat detayları konusunda sonuca varmamız lazım. Ayrıca kaç kişiyiz yada kaç kutu yapılacak önemli çünkü. Levha halinde veriyorlar. Ön panel plakası için 7075 KUllanıcaz. Yanlar için 3000 serisi yada 6000 serisi kullanabiliriz. Alüminyüm alaşımlarına göre numaralarla ayrılmış. 3000 serisi kolaybi malzeme perşembe pazarında var. Ama 7075 yok Çok özel bi alaşım. İşlemesi biraz zor fakat sonuç 10 numara olur. Gerçek bir hi-end amp kasası olur.


İmalat detaylarını belirleyelim ki bende malzemeleri toplamaya başliim. Çok iş var biranönce başlamak lazım.




Diğer Arkadaşlardan bize katılmak isteyen yada başka projeye göre kasa isteyenler Hadi .......
Ersoy
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 455
Kayıt: 22 Şub 2007, 15:49
Konum: istanbul

Okunmamış iletigönderen drhardware » 05 Mar 2007, 11:11

O zaman bir başlık aç transistör kısmında. Orada toplanalım.. Ben bütün detayları veririm.
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu
 
İleti: 1072
Kayıt: 12 Arl 2006, 17:08
İl: Ankara

Kasa

Okunmamış iletigönderen Hermes » 07 Mar 2007, 12:23

Fiyatlar makul olursa kasa işinde bende varım.

Mosfet projesi için bana da kasa lazım.

Şu anda lm3886 üzerinde çalışıyorum.

saygılar
Hermes
Yeni Üye
 
İleti: 10
Kayıt: 22 Şub 2007, 11:06

ÖncekiSonraki

Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler


 


  • Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir